Voor snel en veel kennis op het gebied van computers en netwerken ben ik met de cursus MCSE gestart.
Hiervoor had ik een relevante werkplek waaruit ik mijn ervaring kon putten.
In relatief korte tijd had ik al verschillende (deel)certificaten behaald, waarna ik mijn baan verloor vanwege de slechte economische vooruitzichten.
Helaas werd ik ook genoodzaakt te stoppen met deze cursus vanwege de enorme kosten die daarmee gepaard gingen.
Ook de uitkerende kon me vanwege de kosten ook niet helpen.
Met zelfstudie heb ik geprobeerd om toch zoveel mogelijk kennis op te doen.
ICT onderwijs assistent of ICToa' werd georganiseerd door IT Meester.

it meester 300x200 In deze cursus zouden mensen met ICT ervaring en een korte omscholing van een jaar, klaargestoomd worden voor een baan in het onderwijs als onderwijs assistent met een behoorlijke ICT kennis.
De lokale krant 'Brabants Dagblad' schreef zeer lovende woorden over de meerwaarde van de ICT-onderwijs assistent in het onderwijs.
De noodzaak van een gedegen ICT achtergrond bij de onderwijs assistent blijkt in mijn beleving dan ook absoluut uit de brede inzetbaarheid op het gebied van computers.
In grote lijnen kan je gerust stellen dat docenten en leerlingen het eens zijn over de voordelen van extra IT kennis van een (toekomstig) onderwijs assistent.

Helaas heeft de cursus niet geresulteerd in een baan in het onderwijs of een officieel certificaat, omdat zowel de functie als ook certificaat helaas ongeldig bleken.
De onderwijs assistent zit in ieder geval al drie jaar in de schoolbanken en krijgt daarna een officieel diploma.
Maar om deel te mogen nemen aan deze cursus, moest je voldoen aan een aantal criteria, waaronder enige jaren aantoonbare IT ervaring, voldoende en recente IT certificering.

De ervaringen die ik tijdens deze 'stage' in het Corderiuscollege heb opgedaan zijn onbetaalbaar omdat het aantoonde dat ik kennis en ervaring kan overbrengen, een eigenschap waar ik onzeker over was.
Het succesvol met een certificaat afsluiten van de cursus ICToa heeft dit niet alleen duidelijk aangetoond, dit wilde ik graag voor mezelf helder krijgen.
Eigenlijk geboren uit noodzaak, kon ik ook weer met mijn hobby in webdesign aan de slag, vanwege de grote vraag naar uitleg van computertermen is zo het computerwoordenboek ontstaan.
Tegelijkertijd zag ik daarin ook de uitdaging om met een forum te experimenteren op mijn website en dat is uitgegroeid tot het 'computerhulp' forum.

Deze cursus is een stoomcursus voor reeds ervaren systeem beheerders die alleen de certificering wilden afronden, voorwaarde was minimaal 2 jaar relevante werkervaring, werkplek en parate kennis.
Dit had te maken met verschillende aspecten, zoals geen relevante werkplek, verouderde ervaring en te krappe tijdlimiet van 2 jaar vanaf aanvang cursus.
Stage bij Tulip Computers Amersfoort zou de (tijdelijke) werkplek compenseren.
Het bedrijf was bezig met herstart vanuit een sterk verouderde infrastructuur, waarin ik ervaring zou kunnen op doen.
Helaas werd ik beperkt in het op doen van ervaring door verschuivingen in het management, waardoor prioriteiten werden bijgesteld.
Mede hierdoor werd ik gedwongen uit te wijken naar een andere relevantere werkomgeving, in mijn geval via detachering.
Alle 7 theorie cursusdelen heb ik succesvol doorlopen, maar de vier belangrijkste delen heb ik met een certificaat MCSA-Messaging afgerond.
Dus ik wist vooraf dat deze cursus voor mij veel te zwaar was en waarschijnlijk niet (volledig) haalbaar.
Daarmee was ik in maart 2009 de eerste Nederlander die een cursus (met behoud van uitkering) succesvol heeft afgerond.
In detachering werden mijn contracten niet verlengd wegens onvoldoende kennis/ervaring met zeer grote netwerken van 10.000 systemen en meer, want mijn stage was in een kleine MKB infrastructuur van ongeveer 500 systemen.

© 2020 MKServices. Ontworpen in Joomla met Joomshaper door M.Karèl.

Please publish modules in offcanvas position.