Previous Next

Mijn naam is Mario Karèl, ik ben de bouwer en eigenaar van deze site met gratis 'computerhulp forum' en 'computerwoordenboek'.
Sinds 2000 werk ik professioneel met o.a Windows computers en netwerken in de functie van gecertificeerd netwerk en systeem beheerder.
Maar ik heb ook ervaring met verschillende Linux distributies en Mac OS.
Om zo snel mogelijk ook zoveel mogelijk Windows computer en netwerk gerelateerde kennis/ervaring op te doen, volgde ik de cursus MCSE.
Rond de crisis van 2002 raakte ik mijn baan kwijt en vanwege de kosten moest ik ook stoppen met de MCSE cursus.
In 2004 werd ik vervolgens uitgekozen om de 1 jarige cursus 'ICT onderwijs assistent' te volgen, 'Brabants Dagblad' was vol lof over het initiatief.
Doelstelling was om met enige bijscholing en een flinke IT achtergrond als onderwijs assistent in het onderwijs aan het werk te gaan.
Tijdens de cursus ICT onderwijs assistent ontdekte ik ook pas met hoeveel gemak ik kennis kan overdragen en daar ook plezier in heb.
Een half jaar na succesvol afronden van de cursus met certificaat, bleek na onderzoek zowel cursus als certificaat ongeldig.
Toen mocht ik, als eerste Nederlander en met behoud van uitkering, de cursus MCSE 2003 volgen.
Dit was een verkorte stoomcursus voor gevorde professionals die alleen hun certificering nog moesten afronden.
Een andere mogelijkheid was er vanwege de kosten niet, de kans van slagen was klein maar ik besloot er toch voor te gaan.
Het belangrijkste deel van de cursus heb ik behaald, voor het resterend deel met certificaat afronden was er te weinig tijd.
Sinds het begin van de burn-out rond 2009 kan ik mijn vak als computer en netwerk deskundige niet meer professioneel beoefenen.
En de (vrijwillige) gedrevenheid om mensen te helpen is er nog steeds en via het internet kon ik ook het bereik vergroten.
Vanaf 2009 zijn er alleen nog computer gerelateerde projecten waarin ik zowel ondersteunende als ook coordinerende taken zie.
Op basis van vrijwilligheid heb ik eerst het project 'gratis computer voor de minima' opnieuw helpen opstarten.
In dit project werden gedoneerde computers en onderdelen gecontroleerd en kregen gezinnen met schoolgaande kinderen een gratis computer.
Tijdens dit project ondersteunde ik ROC stagiairs bij hun stage van hun opleiding systeem beheer niveau 4.
Vervolgens het project ICT onderwijs ondersteuner in de AKA opleidingen voor het speciaal onderwijs voor volwassenen.
Binnen dit project ondersteunde ik leerlingen en docenten bij het werken met de computer op het inter en intranet.
De vraag naar computerhulp was al groot en werd alleen groter en internet is intussen eigenlijk voor iedereen beschikbaar/bereikbaar.
Als gratis service en om het bereik te vergroten heb ik het computerhulp forum ingericht en stel ik ook het computerwoordenboek beschikbaar.
Meer informatie over al mijn computer projecten kan je ook 'hier' vinden of onder het kopje projecten.