Previous Next

Professioneel werk ik vanaf 2000 met computers in de functie van netwerk en systeem beheerder en vooral in het begin had ik een tekort aan parate kennis en ervaring.
Om die reden begon ik met de cursus MCSE, een erkende Microsoft cursus waarbij je inzicht krijgt in de computer in een netwerk met andere apparaten/machines.
En in korte tijd had ik ook al de eerste certificaten behaald, tijdens de crisis verloor ik in 2002 mijn baan en in de WW moest ik met de cursus stoppen vanwege hoge onkosten.
Maar in 2004 werd ik uitgekozen voor de cursus ICToa, een cursus van een jaar waarin een ICT techneut met enige bijscholing in het onderwijs als onderwijs assistent aan het werk kan.
De bouw van deze site begon ook in 2004 tijdens de 'stage' van deze cursus 'ICToa' (ICT onderwijs assistent) in het Corderiuscollege.
In de krant 'Brabants Dagblad' werden destijds zeer lovende woorden geschreven over de meerwaarde voor het onderwijs.
Maar ruim een half jaar na het succesvol afsluiten van deze cursus bleek dat het certificaat ongeldig bleek.
Toen kreeg ik de gelegenheid om de cursus MCSE weer op te pakken die ik als eerste Nederlander met behoud van uitkering (deels) na twee jaar af kon ronden.
En daarna meerdere teleurstellingen kort achter elkaar, gevolgd door een flinke burn-out.
In 2009 kreeg ik een WSW indicatie en na enkele maanden rust kwam ik bij Amfors terecht, met mijn achtergrond kon ik korte tijd later als coordinator en teamleider worden ingezet.
Mijn nieuwe project werd 'gratis computer voor de minima', waarin gedoneerde computers en onderdelen bij gezinnen met schoolgaande kinderen zouden terechtkomen.
In dit project ging ik ROC stagiairs ondersteunen tijdens hun stage en vrijwilligers zonder technische voorkennis voorzien van enkele workshops.
Na anderhalf jaar stopte dat project en waarna ik stage ging lopen in de AKA opleiding voor volwassenen waar ik leerlingen en docenten zou ondersteunen in het werken met de computer.
Hier bleek ik erg goed in het team te passen en de leerlingen waren ook erg enthousiast, toch werd ik wegbezuinigd op het einde van het schooljaar 2013.
Sindsdien doe ik alleen nog vrijwillige projecten met computers, beman op deze site met andere vrijwilligers het forum 'computerhulp' en een 'computerwoordenboek'.
Klik op 'projecten' voor meer over mijn andere projecten, die je onder de tab 'over' kunt vinden.