Het gebruik van de tips en trucs is uitsluitend op eigen risico.
Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid, maar vragen staat vrij.

Aan gratis software zitten in het algemeen geen kosten, er kunnen wel wat haken en ogen zitten aan het gebruik van gratis software.
De installatie kan je bijvoorbeeld beter handmatig uitvoeren, omdat je dan precies weet wat er op je computer geinstalleerd wordt.
Bij de automatische installatie zijn er vaker nare valkuilen, omdat software leveranciers er van uit gaan dat veel mensen een automatische installatie zullen uitvoeren.
Automatische installatie wordt vaak ook als voorkeur voorgesteld.
Tijdens de automatische installatie wordt er vaker allerlei andere software mee geinstalleerd, waar jij geen weet van hebt of waar je niet op zit te wachten.
Het gaat vaak om programma's die je tijdelijk gratis mag gebruiken (shareware) en daarna moet kopen.
Of software pakketten zijn na installatie niet volledig inzetbaar, omdat de maker graag wil dat je eerst een licentie koopt om het programma te kunnen gebruiken.
Maar er zijn ook programma's die je computer ernstig vertragen of allerlei irritante pop-ups geven.
Vaak zie je na de automatische installatie allerlei snelkoppelingen op je bureaublad van programma's die je zelf niet hebt geinstalleerd.
Als je vervolgens op een dergelijke link klikt, wordt de installatie van dat programma uitgevoerd.
Na de (automatische) installatie kan je dus voor vervelende verrassingen komen staan.
Ongewilde programma's waarvan je niet weet wat ze doen, of zaken doen die jij niet wilt, heten add of malware.
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

Hulp op afstand is handig als je problemen met je computer of programma hebt maar wel een netwerkverbinding ter beschikking hebt.
Een programma voor beheer op afstand (remote desktop) is bijvoorbeeld TeamViewer.
TeamViewer is gratis voor particulier gebruik, tijdens de installatie kan je aangeven dat je het programma particulier wilt gebruiken..
Zakelijke gebruikers betalen voor dit programma.
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

Bedraad netwerk.

Als je ineens niet meer met het internet kunt communiceren, kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn. Meestal krijgen computers automatisch een netwerkverbinding met het modem toegewezen. Met deze wetenschap kan je in "uitvoeren" het commando "cmd" invoeren, waarna de DosPrompt verschijnt. Typ dan het commando "ipconfig /all", waarna alle gegevens verschijnen die betrekking hebben op je netwerkverbinding. Verschijnt er bijvoorbeeld een "169.254.x.x" nummer, dan is er geen verbinding met de DHCP service (van het modem / router).
In een paar stappen kan je proberen om een oorzaak te achterhalen:

  • Stap 1: Als er geen netwerk verbinding is, dan verschijnt er op je scherm, rechtsonder in de hoek het netwerk icoon, met een kruisje er in of ernaast. Er verschijnt dan meestal een bericht met "geen netwerk verbinding....".
  • Stap 2: Controleer dan of het modem aan staat en noteer welke lampjes er branden en welke kleur de lampjes hebben.
  • Stap 3: Controleer daarna of de stekker van de netwerk kabel correct op de computer is aangesloten en of er daarna lichtjes van het netwerk op de computer zijn gaan branden.
  • Als er een beperkte netwerk verbinding is, staat er een netwerk icoon met een uitroepteken. Vaak met een bericht als "beperkte .. verbinding".
  • Stap 4: Als stap 3 geen effect heeft of het netwerk icoon met uitroepteken te zien is, start dan de modem / router opnieuw op. Dat kan door de stekker uit het stopcontact te halen, daarna 1 minuut wachten alvorens de stekker opnieuw in het stopcontact te steken.
  • Stap 5: heb je na het modem/router opnieuw opgestart te hebben nog steeds geen verbinding, dan kan je de provider vragen of er soms storingen zijn in jouw omgeving waardoor er geen verbinding mogelijk is.

In alle andere gevallen is het verstandig om toch een deskundige in je buurt het probleem te laten oplossen.

Draadloos netwerk.

Met een laptop kan je zowel bedraad als draadloos werken.
De beveiligingsinstellingen voor een draadloze verbinding is o.a afhankelijk van de Windows versie.
In het netwerk centrum kan je vaak al zien welke netwerken er beschikbaar zijn en met welk netwerk er een verbinding is gemaakt en vaak ook op welk kanaalnummer. De meeste draadloze netwerken zijn voorzien van een beveiliging, om verbinding te kunnen maken zul je het SSID moeten invoeren met een PSK (Pre Shared Key).
Een aantal verbindingsproblemen kan je op dezelfde manier verhelpen als vermeld in het bedraad netwerk.
Typ in "programma's en bestanden zoeken" het commando cmd, vervolgens opent een Dos box.
In de dosbox, typ ipconfig /all.
Er verschijnt een opsomming van de netwerk instellingen met daarin alle gegevens die je nodig hebt om te kunnen verbinden.
Het IP adres krijg je in het netwerk door de router of AP (Access Point) toegewezen. Zelfs als je alle juiste gegevens hebt voor de netwerkverbinding te maken, kan je nog verbindingsproblemen ervaren, dat kan dan te maken hebben met overlap.
In een dergelijk geval helpt het soms om het kanaalnummer in het Access Point (AP) te veranderen volgens het (1-6-11) principe om overlap te verkleinen. 
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

MS Office.

Microsoft heeft het bewerken van Office documenten zoals Word, Excel of PowerPoint makkelijker gemaakt.
Eerder kon je Office documenten op willekeurige Windows computer met Office bekijken en bewerken.
Tegenwoordig kan je Office documenten ook gemakkelijk vanuit je Hotmail, Live of Outlook.com mail account bewerken en bekijken.
Er zijn dan wel wat voorwaarden aan verbonden, zoals het werken met oudere versies van een Office producten of licentie.
Elke versie heeft een eigen icoon en extensie, waar een product aan te herkennen is.
Microsoft Office documenten kan je tegenwoordig ook met Open Office bekijken en bewerken.
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

Online weergave.

Microsoft staat je toe om bijlagen online te bekijken, dit geldt voor Office documenten en nu ook voor PDF en andere documenten of bestanden zoals afbeeldingen.
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

Voor het werken op de computer gebruik je altijd bij voorkeur USB media zoals een USB stick, waar je allerlei bestanden zoals Office documenten kunt opslaan, maar ook login gegevens van je email account, etc.
Niet alleen tijdens het inloggen op je mail account kan je daar voordeel van hebben, maar je maakt het keyloggers ook moeilijk als je alleen maar kopieert en plakt. Want met kopieren en plakken gaat inloggen veel sneller dan wanneer je alle gegevens moet intypen, zoals bij gebruik van moeilijke tekens.
Vooral in een publieke omgeving waar iemand over je schouders mee kan kijken, kan kopieren en plakken in snelheid van voordeel zijn.
Gegevens op een papiertje kunnen vooral op de lange duur onbruikbaar worden door beschadigingen of onleesbaarheid van gegevens. Getypte gegevens worden vaak met keyloggers doorgegeven, zodat je het kwaadwillenden wel erg eenvoudig maakt om bijvoorbeeld waardevolle zaken te stelen zoals geld of erger.
Van belangrijke gegevens kan je beter minimaal 1 extra digitale kopie op USB media of op het internet opbergen.
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

Verbinding maken met het internet wordt steeds gemakkelijker, computer uitpakken, netwerk en voeding aansluiten en opstarten.
Een kind kan bijna de was doen, dat is op een paar stappen na dan.
Want er liggen ook meteen enkele ernstige gevaren op de loer....
Enkele van die gevaren kunnen zijn:
1: De zogenaamde "out of the box" computer (desktop / laptop), of de modem / router uit een "doe het zelf pakket" aansluiten zonder de fabrieks en veiligheids instellingen te wijzigen. Een hacker kan standaard login gegevens vaak eenvoudig googelen.
2: Update van de firmware niet uitvoeren, waarmee bepaalde problemen kunnen zijn verholpen.
Het niet inschakelen van de Firewall op de router of computer, zodat iedereen op je computer of netwerk kan komen.
3: De instellingen voor het draadloze netwerk, standaard (beveiligings) instellingen zijn makkelijk op het internet te vinden.
Voor meer informatie, klik "hier " om meteen naar het forum te gaan.

© 2020 MKServices. Ontworpen in Joomla met Joomshaper door M.Karèl.

Please publish modules in offcanvas position.